About

Wie ben ik?
Ik ben Agnes Meiling. Ik heb mijn bachelor in de biologie gehaald aan Universiteit Utrecht, waar ik momenteel bezig ben met de master Environmental Biology, waarbij ik me vooral focus op conservatiebiologie, gedrag en populatiegenetica.
Ik ben gek op dieren, in het bijzonder: honden, Syrische hamsters, nertsen en rode panda’s, en weet inmiddels een hoop van ze af, maar er is natuurlijk ook nog heel veel bij te leren. Via mijn hamsterhobby ben ik in de fokkerij gerold. Hier moet wat mij betreft de focus liggen op welzijn en gezondheid, en wat we als fokkers kunnen doen om die te verbeteren.
Vooral in de hondenfokkerij wordt er in mijn ogen teveel gekeken naar raszuiverheid en te weinig naar welzijn en gezondheid, dat kan beter!

En waarom deze blog?
Via deze blog zal ik verschillende onderwerpen binnen dat thema aankaarten, en ik hoop dat er daardoor meer wordt nagedacht voor keuzes gemaakt worden binnen de fokkerij. Dat betekent niet dat iedereen het met me eens hoeft te zijn, sterker nog, je kan in een discussie pas goed het onderwerp uitdiepen als verschillend mensen verschillende standpunten uiteen zetten. Ik hoop dan ook op levendige discussies waar iedereen wat van kan leren!
En ik zal jullie verklappen: Ondanks wat veel mensen denken, verander ik regelmatig van mening. Soms werpen nieuwe bewijzen nieuw licht op de zaak 😉

Let wel op: Ik hanteer een strikt no-asshole-policy en ik voel me vrij om reacties die daar niet in passen te verwijderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s